Grundfortælling

Det kan være svært at forholde sig til nu, men der var engang en tid, hvor efterskole var noget, man kom på, hvis man var utilpasset ung eller manglede retning og ambitioner i sit liv.

Vi hjalp efterskolerne med at finde ind til indsigter om værdien af et efterskoleophold.

Dels satte vi ord på den personlige udvikling, man oplever på skolerne: Et efterskoleår svarer til 7 menneskeår.

Dels fandt vi ind til hard facts, der viser, hvordan efterskoleelever kommer hurtigere gennem uddannelsessystemet, får højere karakterer og har lavere frafald end unge, der går direkte fra 9. klasse.

En fortælling vi sidenhen har hjulpet Efterskolerne med at udbrede og understrege i medgang og modgang.

Læs mere om, hvordan vi arbejder med politisk påvirkning for Efterskolerne eller om, hvordan SF og Kopenhagen Fur brugte kampagnematerialer til politisk påvirkning.

Casefilm

Den daværende regering havde annonceret en nicifret besparelse på skoleområdet, som stod til at koste efterskolerne dyrt. Vi gik i offensiven med en stor cross-platform kampagne, så regeringen i sidste ende måtte droppe nedskæringerne.

Casefilm fra kampagnen mod besparelser af 10. klasser på efterskolerne

Film

Der er mange plusser ved et år på efterskole, men der er også et enkelt minus: Dine forældre vil savne dig.

Det var kernebudskabet i vores kampagne ‘Plusefterskole’.

Onlinefilm fra kampagnen 'plus-efterskole'

Annoncer fra kampagnen

 

Annoncer

Mobilisering

Allerede få måneder inde i deres efterskoleår har de oplevet så meget og udviklet sig så enormt, at de aldrig blive de samme som før igen. Heldigvis.

Det stråler ud af deres øjne, og det gør dem ikke bare klogere på sig selv og på livet, det gør dem også til ekstremt troværdige og overbevisende ambassadører.

Derfor har mobilisering af eleverne været et omdrejningspunkt i alle indsatser. Ikke mindst på sociale medier og i form af åbent hus-arrangementer på efterskolerne. Her er nysgerrige unge og deres forældre blevet mødt af engagerede efteskoleelever og deres personlige fortællinger om, hvad efterskolen giver dem.